Acidifiantul este o combinaţie de trei acizi (acidul lactic - cel mai frecvent întâlnit în produsele lactate acre, acid acetic - cunoscut sub denumirea populară de oţet, şi acidul formic) şi un mineral (cuprul, sub formă de sulfat), în rapoarte optim echilibrate, care oferă multe beneficii:
- are efect antibacterian, în special împotriva bacteriilor patogene gram-negative precum salmonella / E.Coli (responsabile pentru o foarte mare parte a intoxicaţiilor alimentare);
- tratează şi previne diareele de natură infecţioasă;
- inhibă formarea de biofilm în instalaţiile de adăpare automate (adăpători, rezervoare de apă, furtune şi conectori), prin efectul său algicid;
utilizat permanent în apa de băut a păsărilor de curte de orice vârstă (pui, găini, pui de carne, prepeliţe, curcani, bibilici, fazani, păuni etc.), a porcilor şi a iepurilor păstrează apa proaspătă şi bună de băut, fără ca apa să facă mâzgă sau / şi să prindă miros;
- are rol biostimulator (de creştere), prin optimizarea digestibilităţii furajelor administrate: pH-ul scăzut la 4 - 4,5 are un efect pozitiv asupra microbiotei cu rol major în digestie; prin dezvoltarea florei microbiene cu efect pozitiv, o cantitate mai mare de nutrienţi din furaje devine astfel disponibilă pentru absorbţie mai ales în intestinul subţire, având ca efect un spor de creştere în greutate a animalelor. Chiar dacă nu discutăm de creşteri miraculoase, optimizarea reţinerii nutrienţilor din hrană justifică investiţia în acidifiant - fără să mai punem la socoteală celelalte beneficii ale administrării acidifiantului.
Ingrediente active: acid lactic 34,5%, acid acetic 5%, acid formic 5%, sulfat de cupru (anhidric) 0,9% [acidifiantul are culoarea albăstruie] sau zinc 3mg / kg din acetat de zinc dihidrat [acidifiantul are culoarea gălbui-maronie].
Utilizare zilnică: 0,05% - 0,5% în funcţie de duritatea apei (0,5 - 5ml acidifiant la litru de apă), omogenizat în apa de băut. Uzual 1-2 ml acidifiant / litru apă face ca un litru de acidifiant să fie suficient pentru 500 de litri - până la o tonă de apă!
Curativ în diaree: 0,5% (5ml acidifiant la 1 litru de apă), omogenizat în apa de băut, pentru cel puţin 3-5 zile.
Într-o concentraţie mult mai mare, de 1% sau peste (10 ml acidifiant la 1 litru de apă), acidifiantul se foloseşte pentru eliminarea biofilmului din instalaţiile de adăpare automate. Această concentraţie nu se administrează animalelor!
La utilizarea constantă a acidifiantului în apa animalelor, instalaţia de adăpare automată sau adăpătorile automate cu recipient inclus (borcan / pahar / vas / sticlă) necesită mentenanţă (igienizare şi dezinfecţie periodică conform planului de biosecuritate) doar de 3-4 ori pe an - adică numai o dată la fiecare 3-4 luni, comparativ cu frecvenţa de două ori pe săptămână [la borcănaşe] - de două ori pe lună [la rezervor cu adăpători automate înseriate] în cazul în care nu este utilizat acidifiant în apă.
Procedura de administrare: se pune apă curată (proaspătă) în recipientul pentru apă (canistră, bidon, găleată, rezervor, cupă) până la trei sferturi din cantitatea dorită; se adaugă acidifiantul (şi, după caz, se pot pune şi vitaminizări sau medicamentaţii, după caz}, apoi se adaugă apă până la completarea cantităţii, aceasta din urmă realizând omogenizarea. Nu recomand să puneţi prima dată acidifiantul (super-concentrat) în sistemul de adăpare (cu sau fără alte soluţii), apoi apa; întotdeauna se adaugă în apă - regulă generală pentru orice administrări buvabile cu acest specific.
Depozitare: Ferit de accesul copiilor, la temperatura camerei. Pentru păstrare pe termen mai lung, poziţionaţi recipientul în vertical într-un loc fix (unde nu se poate răsturna accidental); dacă depozitarea e pe termen mai lung: cu capacul foarte puţin întredeschis (non-etanş).
Macropremixurile din linia Pmx- sunt concepute special pentru utilizarea în regim gospodăresc, pentru creşterea în cele mai bune condiţii a păsărilor şi animalelor mici de curte, atât pentru consum propriu cât şi în regim de microferme / business-uri de familie.
Scopul este de a sprijini micii crescători să aibe şansa de a îşi face propriile furaje premium simplu şi ieftin astfel încât să aibe randament foarte bun - producţie de vârf obţinută cu costuri minimizate cu precizie tehnică, fără a sacrifica gustul şi calitatea produselor finite (ouă, carne) cum se întâmplă la creşterea de tip industrial.
Dedicat acelora care vor să îşi crească păsările optimizat şi cu rezultate premium dar nu forţat / creştere accelerată, celor care nu vor reziduuri de antibiotice în carnea pe care o consumă sau/şi care o vând, celor care nu vor să folosească hrană care conţine ingrediente procesate de origine animală (de genul făinii de peşte, hemoglobinei furajere, făinii de carne sau oase etc.), celor care vor să ştie ce pun în mâncarea animalelor lor şi înţeleg importanţa unui furaj proaspăt făcut şi de cea mai bună calitate, celor care se adresează consumatorilor care îşi doresc un alt gust al cărnii decât cel pe care-l găsesc în supermarket-uri sau marile magazine şi nu în ultimul rând - celor care înţeleg importanţa şi sprijină activ micile business-uri româneşti.
La Crescători.ro ai siguranţa că:
- procesăm ultra-rapid comenzile de macropremixuri şi nu numai (ne străduim să te uimim cu cei mai rapizi timpi de răspuns tuturor solicitărilor!)
- ai sprijinul tehnic şi de managementul afacerii - oricând ai nevoie de ajutor, cere-l şi îl vei primi, fie că e vorba de achiziţia de ingrediente, de sfaturi şi informaţii legate de cum se face simplu furajul acasă
- ai aceeaşi calitate pe care deja o cunoşti pentru toate macropremixurile din seria Pmx-, acelaşi specialist la dispoziţia ta (la acelaşi număr de telefon / WhatsApp / SMS pe care-l ştii - Mi-Odin Mureşan - 0722-475.979), acum disponibile cu o mult mai mare promptitudine
Toate macropremixurile au o rată de înglobare de 2,5% în nutreţul final. Ai nevoie de doar 2,5kg de macropremix pentru ca 100kg din furajul de care ai nevoie să conţină toate vitaminele, mineralele şi aminoacizii de care păsările tale au nevoie pentru a se dezvolta perfect, armonios şie echilibrat (fără excese şi fără carenţe). La un cost care variază între 7 lei/kg şi 10 lei/kg de macropremix (în funcţie de tip), la o utilizare de 2,5% te costă foarte, foarte puţin - între 18 bani şi 25 bani per kilogram de furaj (0,18 - 0,25 lei/kg nutreţ făcut) ca să-i asiguri nivelurile vitamino-minerale necesare. Diferenţa de rezultat comparat cu aceşti câţiva bănuţi investiţi este ca de la cer la pământ!
Simplu, ieftin şi uşor, cu performanţe excepţionale!
Pe etichetele fiecărui macropremix sunt înscrise conţinutul detaliat, reţetele calculate pe specificul macropremixului şi pe specificul rasei, vârstei şi categoriei păsărilor cărora li se adresează, cantitatea ambalată, modalitatea de păstrare, termenul de valabilitate, data fabricaţiei, numărul de lot de fabricaţie (pentru trasabilitate), datele de identificare şi contact ale deţinătorului private label-ului şi alte informaţii necesare & utile.