Adăpătoare automată cu cupă galbenă (în formă de banană)

Adăpători automate cu cupă de apă, cu montaj simplu (înseriere directă pe furtun) - una din cele mai ieftine soluţii de adăpare automată a păsărilor de curte!

PROMO: Teuri incluse pentru montaj! Un cadou surpriză împreună cu orice comandă de adăpători :)

 

5,50 lei
Mai mult?     Mai ieftin!
≥ 1 buc. 5,50 lei
≥ 30 buc. 5,00 lei
≥ 100 buc. 4,00 lei
≥ 300 buc. 3,00 lei
în stoc
+
Discounturile noastre de cantitate:
Cantitate 30+ 100+ 300+
Pret 5,00 lei 4,00 lei 3,00 lei
Precomandă
AdCuGal
Comandă telefonic: 0722 475 979

Adăpătorile automate cu cupă galbenă în formă de banană (poreclite "adcugal") se pot utiliza pentru toate speciile de păsări de gospodărie, cu foarte puţine excepţii - palmipedele (pentru că raţele şi gâştele se joacă cu orice fel de adăpători automate până termină toată apa) şi puii de prepeliţă cu vârste între 0-2 săptămâni (risc de înec).  

Adăpătoarea cu cupă galbenă este modelul cel mai simplu de folosit pentru toate rasele de găini şi pui de carne, de la pui de o zi până la adulte, de asemenea şi la curci / curcani (de orice vârstă), fazani, păuni, bibilici (pichire, pichiriţe, ţăţărci), porumbei, potârnichi, papagali, prepeliţe (tineret şi adulte) etc.

Principiul de funcţionare este de închidere / deschidere prin greutatea apei: în momentul în care cupa se încarcă cu apă, aceasta se îngreunează şi închide supapa din silicon care permite intrarea apei. Când se consumă apa din cupă aceasta devine mai uşoară şi arcul de acţionare reuşeşte să o împingă, deschizând supapa de admisie a apei. Când intra suficientă apă în cupă încât greutatea apei şi a cupei să apese cu o forţă gravitaţională mai mare decât forţa arcului, supapa se închide automat.

Specificaţiile tehnice măsurate de Crescători.ro pentru a vă putea informa cât mai complet şi corect sunt următoarele: cupa de apă are 7,5cm lungime, 3,5cm lăţime şi 3cm adâncime, din care apa are adâncime de circa 1,5cm la greutatea de închidere a supapei. Astfel adăpătoarea automată cu cupă galbenă în formă de banană are permanent o cantitate de circa 40ml de apă (jumătate din capacitatea teoretică maximă a adăpătorii), aceasta reîmprospătându-se imediat ce se consumă o mică parte din ea.

Montajul adăpătorilor cu cupă galbenă în formă de banană se poate face pe plasă de sârmă de tipul celor utilizate la cuşti sau la împrejmuiri, având dublă prindere pe fir cu clemă asigurată cu şurub şi piuliţă cu filet, dar se poate face montajul şi pe profil metalic (inclusiv tablă) sau OSB gros (de maxim 12mm).

Acest model de adăpătoare păstrează în permanenţă apă în cupă. Avantajul este că păsările învaţă uşor unde au apa disponibilă (deşi nici la modelele de adăpători fără luciu de apă nu sunt întâmpinate greutăţi de învăţare la nicio specie, indiferent de vârstă), iar dezavantajul este dat de faptul că o parte din resturile de hrană de pe ciocuri rămân în adăpătoare când se bea apă; se recomandă ca săptămânal să cureţi cupele adăpătorilor cu o cârpă sau un bureţel şi, ca şi în cazul tuturor adăpătorilor automate pentru păsări, să utilizezi acidifiant cu rol antibacterian în apa de băut (un litru de acidifiant la o jumătate de tonă - o tonă de apă).

Adăpătoarea automată cu cupă galbenă se înseriază cu teuri de 10mm şi furtun transparent de 9/11mm de orice rezervor cu robinet (canistră cu canea, bidon cu robinet). În cazul în care ai un recipient pe care ai vrea să-l foloseşti în acest scop dar nu are conector de furtun, poţi comanda (împreună cu adăpătorile şi teurile, furtunul & acidifiantul) şi ştuţul adaptor dotat cu piuliţă şi garnitură, cea mai simplă şi ieftină soluţie de a conecta instalaţia de adăpare automată la recipientul disponibil. Desigur, poţi opta pentru rezervor dotat din fabrică cu robinet, există variante de 20L şi de 30L. Tot la Crescători.ro, pe www.crescatori.ro, desigur :)

Vă recomandăm