Coșul meu

Rezervor bidon capacitate 10 litri, pentru sisteme de adăpare automate + Ştuţ adaptor reducţie 10mm cu garnitură şi piuliţă, pentru conectare furtunului la bidoane

Preț: 45,00 lei
în stoc
+
Comandă telefonic: 0722 475 979
Rezervorul (bidonul, canistra) cu capacitate maximă de 10 de litri, cu capac cu garnitură etanşă, în combinaţie cu ştuţul adaptor de conectare la furtun este cea mai ieftină alegere pentru pentru sistemele de adăpare automată cu furtun standard de 9/11mm.

Rezervorul (bidonul, canistra) cu capacitate maximă de 10 de litri, dotat cu dop şi capac cu garnitură etanşă este cel mai mic rezervor pentru pentru sistemele de adăpare automată cu furtun standard de 9mm (interior) /11mm (exterior). Canistra este construită din PE de uz alimentar.

Împreună cu canistra de 10 litri primeşti separat şi ştuţul conector, cu piuliţă şi garnitură de montaj pe bidon şi cu ieşire de furtun de 10mm pentru un cuplaj perfect cu furtunul transparent de 9/11mm disponibil. Furtunul transparent de la Crescători.ro se potriveşte perfect cu ştuţul; conectarea se face simplu, fără să necesite colier de prindere.  

Rezervorul permite dozarea corectă de acidifiant cu rol antibacterian în apa de băut (se adaugă 40ml de acidifiant la o reumplere completă a canistrei). Acidifiantul scade pH-ul apei de la 7 la 4 - 4,5, ceea ce inhibă dezvoltarea de biofilm (floră bacteriană, "mâzgă", "verdeaţă") în bidon, furtun şi adăpători, păstrând apa curată şi bună de băut pentru o perioadă mult mai lungă de timp, permiţând realimentări o dată la 2-3 zile la nevoie. Pe de altă parte, acidifiantul stimulează flora intestinală "bună" (cu rol benefic în absorbţia nutrienţilor, mai ales în intestinul subţire), utilizarea sa generând un spor în greutate care depăşeşte clar - ca beneficiu adus suplimentar furajării - costul produsului (oricum acidifiantul este foarte, foarte ieftin -  un litru de acidifiant care uzual costă 25 de lei este suficient pentru nu mai puţin de o jumătate de tonă de apă!).

De asemenea, capacitatea fixă a canistrei permite dozarea corectă şi monitorizarea consumului şi a altor vitamine şi medicamente administrabile buvabil, după caz.

Administrarea de mai multe soluţii în apă se face turnând trei sferturi apă potabilă, adăugând soluţiile, apoi completând cu restul de apă pentru omogenizare. Nu se recomandă amestecul direct al soluţiilor în variantele lor concentrate, apoi completare cu apă, ci pe rând apă - soluţii - apă).

Pentru a vă face utilizarea sistemului de adăpare şi mai uşoară, îţi recomand să faci o aducţiune de apă curentă (cu ţeavă pexal, PPR sau metalică standard) până la intrarea in rezervor. O simplă rotire de robinet şi o porţie cu acidifiant rezolvă alimentarea cu apă a tuturor păsărilor sau a iepurilor în câteva secunde.

Mentenanţă: La utilizare permanentă (cu acidifiant), rezervorul - ca şi restul instalaţiei de adăpare automată - se curăţă şi se dezinfectează trimestrial (de numai 4 ori pe an). Este varianta cea mai comodă şi eficientă dintre toate variantele din domeniu!

Această canistră este fabricată în România de către un colectiv de oameni harnici şi inimoşi. Cumpărând această canistră în locul uneia similare din import sprijini locurile lor de muncă, implicit familiile lor şi încurajezi producţia în ţara ta!

Pentru alegerea pe care o faci acum, noi toţi cei implicaţi în întreg acest proiect prin care acest produs este fabricat şi adus la tine îţi mulţumim printr-un mic cadou care însoţeşte comanda ta - este modul nostru de a-ţi spune "Mulţumesc!". Sperăm să ne auzim cât mai des şi cu cât mai variate comenzi, şi să ne bucurăm de recomandările tale către alţi crescători (pe Facebook şi nu numai)!