Rezervor bidon capacitate 30 litri, cu robinet, pentru sisteme de adăpare automate

Rezervorul (bidonul, canistra) cu capacitate maximă de 30 de litri, dotat cu robinet, dop şi capac cu garnitură etanşă este cea mai bună alegere pentru pentru sistemele de adăpare automată cu furtun standard de 9/11mm. Produs fabricat în România!
60,00 lei
în stoc
+
Precomandă
Rez30L
Comandă telefonic: 0722 475 979

Rezervorul (bidonul, canistra) cu capacitate maximă de 30 de litri, dotat cu robinet, dop şi capac cu garnitură etanşă este cea mai bună alegere pentru pentru sistemele de adăpare automată cu furtun standard de 9/11mm. Canistra este construită din PE de uz alimentar.

Iniţial (nemontat) robinetul este înfiletat în capacul rezervorului. Robinetul se montează în partea de jos a rezervorului, în locul dopului, după desigilarea bidonului. Se potriveşte perfect cu furtunul de 9/11mm - acesta se introduce cu partea sa exterioară (de 11mm) în interiorul robinetului canistrei, poziţionarea facându-se cu mâna foarte simplu şi uşor fără să necesite scule de montaj sau elemente de fixare suplimentare.

Rezervorul permite dozarea corectă de acidifiant cu rol antibacterian în apa de băut (se adaugă 40ml de acidifiant la o reumplere completă a canistrei). Acidifiantul scade pH-ul apei de la 7 la 4 - 4,5, ceea ce inhibă dezvoltarea de biofilm (floră bacteriană, "mâzgă", "verdeaţă") în bidon, furtun şi adăpători, păstrând apa curată şi bună de băut pentru o perioadă mult mai lungă de timp, permiţând realimentări o dată la 2-3 zile la nevoie. Pe de altă parte, acidifiantul stimulează flora intestinală "bună" (cu rol benefic în absorbţia nutrienţilor, mai ales în intestinul subţire), utilizarea sa generând un spor în greutate care depăşeşte clar - ca beneficiu adus suplimentar furajării - costul produsului (oricum acidifiantul este foarte, foarte ieftin -  un litru de acidifiant care uzual costă 25 de lei este suficient pentru nu mai puţin de o jumătate de tonă de apă!).

De asemenea, capacitatea fixă a canistrei permite dozarea corectă şi monitorizarea consumului şi a altor vitamine şi medicamente administrabile buvabil, după caz.

 Administrarea de mai multe soluţii în apă se face turnând trei sferturi apă potabilă, adăugând soluţiile, apoi completând cu restul de apă pentru omogenizare. Nu se recomandă amestecul direct al soluţiilor în variantele lor concentrate, apoi completare cu apă, ci pe rând apă - soluţii - apă).

Pentru a vă face utilizarea sistemului de adăpare şi mai uşoară, îţi recomand să faci o aducţiune de apă curentă (cu ţeavă pexal, PPR sau metalică standard) până la intrarea in rezervor. O simplă rotire de robinet şi o porţie cu acidifiant rezolvă alimentarea cu apă a tuturor păsărilor sau a iepurilor în câteva secunde.

Mentenanţă: La utilizare permanentă (cu acidifiant), rezervorul cu robinet - ca şi restul instalaţiei de adăpare automată - se curăţă şi se dezinfectează trimestrial (de numai 4 ori pe an). Este varianta cea mai comodă şi eficientă dintre toate variantele din domeniu!

Această canistră este fabricată în România de către un colectiv de oameni harnici şi inimoşi. Cumpărând această canistră în locul uneia similare din import sprijini locurile lor de muncă, implicit familiile lor şi încurajezi producţia în ţara ta!

Pentru alegerea pe care o faci acum, noi toţi cei implicaţi în întreg acest proiect prin care acest produs este fabricat şi adus la tine îţi mulţumim printr-un mic cadou care însoţeşte comanda ta - este modul nostru de a-ţi spune "Mulţumesc!". Sperăm să ne auzim cât mai des şi cu cât mai variate comenzi, şi să ne bucurăm de recomandările tale către alţi crescători (pe Facebook şi nu numai)!