Coșul meu

Virocid - cel mai concentrat şi performant dezinfectant (eficient şi la pesta porcină!)

Preț: 125,00 lei
în stoc
+
Comandă telefonic: 0722 475 979

Prima alegere în prevenirea şi combaterea pestei porcine!

Virocid® este cel mai concentrat dezinfectant profesional (dintr-un litru de concentrat obţii între 200 de litri şi 400 de litri de dezinfectant profesional Virocid® la mai puţin de 0,63 lei / litru, de o eficienţă extraordinară în această diluţie!).

Cel mai performant dezinfectant la un preţ deosebit de avantajos!

Virocid® este cel mai concentrat dezinfectant profesional (cu o cantitate de 522,1 grame total ingrediente active / litru de soluţie) şi este considerat dezinfectant de top la nivel mondial [vezi link-urile de la final].

Se utilizează diluat (din 1 litru de Virocid® concentrat se prepară între 200 de litri şi 400 de litri de dezinfectant Virocid®!) pentru:

- dezinfecţia suprafeţelor, echipamentelor şi ustensilelor în halele pentru creşterea animalelor, în cabinete şi clinici veterinare;

- dezinfecţia suprafeţelor (pereţi şi podele) în spitale şi alte spaţii pentru îngrijirea sănătăţii;

- dezinfecţia suprafeţelor (pereţi şi podele), echipamentelor şi ustensilelor în industria alimentară şi industria de preparare a furajelor;

- dezinfecţia asupra mijloacelor de transport care sunt utilizate pentru transportul produselor alimentare;

- dezinfecţia asupra mijloacelor de transport care sunt utilizate pentru transportul animalelor;

- dezinfecţia ouălor de incubat (prin nebulizare) şi dezinfecţia incubatoarelor.

În forma sa diluată (200-400 litri de Virocid® dezinfectant făcut dintr-un singur litru de Virocid® concentrat), este foarte eficient (şi cu lungă remanenţă) împotriva tuturor bacteriilor, viruşilor, fungilor / mucegaiurilor şi a sporilor acestora: scopul este eliminarea a 99,999% din aceste microorganisme cu acest produs din linia ultra-premium.

În această perioadă (cu focare de infecţie active şi multiple zone de risc) este prima alegere a autorităţilor în prevenirea şi combaterea pestei porcine.

Pentru a consulta o listă cu clasele de microorganisme împotriva cărora Virocid® este foarte eficient parcurge fişierul Virocid - raza de acţiune.

 

De ce Virocid®?

- Spectru de acţiune complet: omoară TOATE microorganismele - viruşi, bacterii, fungi (inclusiv spori)

- Remanenţă foarte bună: reapariţia microorganismelor este semnificativ întârziată, frecvenţa cu care trebuie să îl utilizezi este mai scăzută decât în cazul altor dezinfectanţi mai puţin performanţi

- Nu dezvoltă rezistenţă: indiferent de cât de mult timp îl foloseşti, an după an, este la fel de eficient ca în prima zi: microorganismele nu devin imune la Virocid®

- Economic: Datorită concentraţiei sale deosebit de mari, funcţionează excelent diluat foarte mult (se diluează de cel puţin două ori mai mult decât orice alt dezinfectant!), ceea ce face Virocid® să fie un dezinfectant foarte economic, nu doar foarte eficient

- Performant: Virocid® este dezinfectant de top, de "nivel spital", despre care producătorul spune că de două ori mai multă protecţie decât orice alt dezinfectant (motiv pentru care este lider la nivel mondial)

- Sigur pentru oameni şi animale: Nu este carcinogen

- Sigur pentru echipamente: Nu este coroziv, are pH neutru

- Sigur pentru mediu: Faţă de alţi dezinfectanţi, Virocid® este mai mult de 90% biodegradabil (conform standardelor OECD)

- Permite utilizări multiple: aplicare prin înmuiere / spălare, pulverizare (cu pulverizatoare de joasă presiune), spumare (cu instalaţii de medie şi înaltă presiune)

 

Mod de utilizare:

  1. Se curăţă şi se îndepărtează toate depunerile (de exemplu, dacă pe jos sunt paie ude / murdare, bălegar etc. se face curăţarea manuală / mecanică).
  2. Se igienizează cu un detergent profesional de uz medical / zootehnic suprafeţele, echipamentele sau ustensilele - îţi recomand ca soluţii performante (cu rezultate premium) Maravet Kenosan de la (CID Lines Belgia) [o regăseşti aici, pe Crescători.ro] sau Inciprop Farm de la Ecolab.
  3. După clătire, pe suprafeţele / echipamentele / ustensilele (acum curate: clătite / limpezite şi uscate) se aplică Virocid® în concentraţie de 0.25% - 0.5% (1:400 - 1:200) prin pulverizare (1 litru de soluţie pe 4 metri pătraţi). Timpul de contact recomandat este de 20 de minute, apoi se clăteşte din nou. Aplicarea se poate face fie prin aplicare directă, fie prin stropire cu un pulverizator de joasă presiune (pompă de mână, WAP / aparat de curăţat sub presiune / turbojet), sau cu un aparat de înaltă presiune (cca.40 de bari). Cu cât presiunea este mai mare, cu atât se obţine o spumare mai bună şi un rezultat final mai bun.

Dacă ai un dispozitiv de creare a aerosolilor, utilizează 1-2 litri de Virocid® în 4 litri de apă pentru 1.000 de metri cubi dezinfectaţi.

Pentru dezinfecţia încălţămintei (covoraşele cu dezinfectant de la intrări) foloseşte Virocid® în concentraţie de 1% (1:100); soluţia trebuie schimbată de 2-3 ori pe săptămână. Aceeaşi procedură se aplică şi dezinfectoarelor rutiere.

Pentru dezinfecţia incubatoarelor: După ce ai igienizat incubatorul, dezinfectează-l cu Virocid® şi porneşte incubatorul pentru 20-30 de minute cu dezinfectantul proaspăt aplicat înăuntru, pentru ca vaporii să acţioneze peste tot. Faptul că are pH neutru (nu este coroziv) şi este atât de eficient face Virocid® cea mai bună alegere pentru dezinfecţia incubatoarelor!

Pentru dezinfecţia ouălor de incubat: În diluţie 10% prin nebulizare (o alegere mult mai bună faţă de dezinfectanţii pentru ouă bazaţi pe formaldehidă, care este carcinogenă).

 

Compoziţie: Fiecare litru de Virocid® are în compoziţie următoarele:

Clorură de alchildimetilbenzil-amoniu (CAS 68424-85-1): 170,60 grame,

Clorură de didecildimetil-amoniu (CAS 7173-51-5): 78,00 grame,

Glutaraldehidă (CAS 111-30-8): 107,25 grame;

Alcool (excipient) - isopropanol: 146,30 grame.

 

Mod de ambalare: Flacon de 1 litru, bidon de 5 litri, bidon de 10 litri, bidon de 20 litri şi butoi de 200 litri.

Virocid® se prezintă sub forma unui concentrat lichid, pentru utilizare acesta se va amesteca cu apă în diluţiile specificate în modul de utilizare prezentat mai sus.

Fişa de securitate a produsului se regăseşte aici, în format PDF. Te rog parcurge-o înainte de a comanda şi înainte de a utiliza acest dezinfectant (similar procedurii aplicate tuturor altor dezinfectanţi de altfel). Nu uita că acesta nu se lasă la îndemâna copiilor!

Producatorul CID LINES BV - The Professional Hygiene Company din Belgia are certificare ISO 9001 şi GMP (autorizaţia 993BIO/04/06.10). Virocid® concentrat:

 

R10 – Inflamabil.

R20/21/22 – Nociv prin inhalare, în contact cu pielea şi prin înghiţire.

R34 – Provoacă arsuri.

R42/43 – Poate provoca sensibilizare prin inhalare şi în contact cu pielea.

R50 – Foarte toxic pentru organismele acvatice.

S2 – A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

S13 – A se păstra departe de alimente, băuturi şi hrană pentru animale.

S20/21 – Este interzis consumul de alimente şi băuturi, precum şi fumatul, în timpul utilizării.

S23 – A nu inspira vaporii/aerosolii.

S26 – La contactul cu ochii, se spală imediat cu multă apă şi se consultă medicul.

S28 – La contactul cu pielea, se spală imediat cu multă apă.

S35 – A se elimina reziduurile produsului şi ambalajul (recipientul) după ce s-au luat toate măsurile de precauţie.

S36/37/39 – A se purta echipament de protecţie şi mănuşi de protecţie corespunzătoare, a se proteja corespunzător ochii/faţa.

S45 – În caz de accident sau dacă vă simţiţi rău, a se consulta imediat medicul. (dacă este posibil, i se arată eticheta).

S60 – A se elimina produsul şi ambalajul (recipientul) ca deşeu periculos.

S61 – A se evita dispersarea în mediu. A se consulta instrucţiunile speciale/fişa tehnică de securitate.

 

Mai multe despre Virocid:

Virocid - Dezinfectantul numărul 1 în lume!

Aplicări ale Virocid-ului

The Poultry Site despre Virocid