Coșul meu

Economisești: 3,00 lei
Adapatoare automata cupa mare filet plutitor cot prindere plasa OSB pui carne prepelite gaini pasari ornament curca fazani pauni potarnichi Preţ redus!

AdFilet+ Adăpătoare automată mare cu cupă, filet şi plutitor

Preț vechi: 18,00 lei
Preț: 15,00 lei
Discount: 3,00 lei (17%)
în stoc
+
Comandă telefonic: 0722 475 979

Adăpători automate din linia Premium, cu cupă mare, plutitor şi prindere filet, cu montaj simplu (înseriere directă pe furtun) - una din cele mai performante soluţii de adăpare automată a păsărilor! Teu inclus :)

Adăpătorile automate mari cu cupă, filet şi plutitor ("AdFilet+") sunt adăpătorile automate preferate pentru adăparea puilor de diverse specii (găini, pui de carne, prepeliţe,bibilici, curcani, fazani, păuni, potârnici etc.), pentru păsări de ornament şi de talie mică (porumbei, papagali, peruşi ş.a.m.d.) şi prima alegere pentru toţi cei care vor adăpători automate care ţin nivel de apă constant în interior.

Adăpătorile automate mari cu cupă, filet şi limbă-plutitor ("AdFilet+") se pot utiliza pentru toate speciile de păsări de gospodărie, cu foarte puţine excepţii - palmipedele (pentru că raţele şi gâştele se joacă cu orice fel de adăpători automate până termină toată apa); aceste adăpători premium sunt foarte bune şi pentru puii de prepeliţă cu vârste între 0-2 săptămâni (unde la alte modele cu cupe mai adânci există risc de înec).  

Alături de adăpătoarea cu cupă galbenă, AdFilet+ (ca şi modelul similar AdFilet) este modelul cel mai simplu de folosit pentru toate rasele de găini şi pui de carne, de la pui de o zi până la adulte, de asemenea şi la curci / curcani (de orice vârstă), fazani, păuni, bibilici (pichire, pichiriţe, ţăţărci), porumbei, potârnichi, papagali, prepeliţe (tineret şi adulte) etc.

Principiul de funcţionare este de "limbă plutitor", prin efectul de balansoar: pe o parte a balansoarului se află plutitorul, de cealaltă parte sunt greutatea metalică de închidere a admisiei apei şi tija de acţionare. Când este insuficientă apă în adăpătoare, limba galbenă groasă coboară (împreună cu nivelul apei din adăpătoare), împingând în sus tija cu greutatea, apa proaspătă intrând în adăpătoare până când nivelul apei ridică limba plutitoare suficient de mult ca greutatea metalică sa coboare şi să închidă la loc intrarea apei. Astfel se menţine simplu şi uşor un nivel constant al apei în adăpătoarea AdFilet+.

Ca şi în cazul tuturor celorlalte adăpători automate pentru păsări, recomand utilizarea permanentă de acidifiant şi antibacterian în apa de băut. O diluţie de 0,1% - 0,2% de acidifiant în apa de băut (un litru la o jumătate de tonă - o tonă de apă) asigură un pH al apei de 4 - 4,5 care pe de o parte inhibă dezvoltarea biofilmului în instalaţiile de adăpare (furtune, adăpători), pe de altă parte permite dezvoltarea microflorei cu rol pozitiv în absorbţia nutrienţilor în intestinul subţire, ceea ce se traduce într-un spor mediu de 3% în evoluţia păsărilor (din aceeaşi hrană consumată, dar asimilată mai bine) - nu e spectaculos, dar cu siguranţă justifică investiţia în achiziţia acidifiantului. Utilizarea furtunului transparent de 9/11mm are marele avantaj că îţi permite să evaluezi rapid şi uşor, dintr-o simplă privire, starea "sănătăţii" şi funcţionalitatea instalaţiei de adăpare automată. Nu folosim furtun negru (sau colorat) pentru că ştim cât de mult contează această diferenţă dintre a putea vedea imediat ce e în interiorul furtunului şi a nu vedea nimic!

Montajul adăpătorilor automate mari cu cupă, filet şi plutitor se poate face pe plasă de sârmă de tipul celor utilizate la cuşti sau la împrejmuiri, având un cot cu dublă prindere pe fir cu clemă asigurată cu şurub şi piuliţă cu filet, dar se pot monta şi pe profil metalic (inclusiv tablă) sau OSB gros (de maxim 13mm).

AdFilet+ se înseriază cu teuri de 10mm şi furtun transparent de 9/11mm de orice rezervor cu robinet (canistră cu canea, bidon cu robinet), care trebuie poziţionat deasupra adăpătorilor (apa intrând automat în instalaţie prin cădere). Din experienţa extinsă cu aceste adăpători am constatat că toate păsările, indiferent de specie, inclusiv puii de o zi învaţă foarte repede (şi se învaţă imediat unii pe alţii prin puterea exemplului) să folosească adăpătorile automate.

În cazul în care ai un recipient pe care ai vrea să-l foloseşti în acest scop dar nu are conector de furtun, poţi comanda (împreună cu adăpătorile şi teurile, furtunul & acidifiantul) şi ştuţul adaptor dotat cu piuliţă şi garnitură, cea mai simplă şi ieftină soluţie de a conecta instalaţia de adăpare automată la recipientul disponibil. Desigur, poţi opta pentru rezervor dotat din fabrică cu robinet, există variante de 20L şi de 30L. Tot la Crescători.ro, pe www.crescatori.ro, desigur, găseşti şi conectori în cruce (X), conectori cot la 90 de grade (L), conectori distribuitori (T sau Y) şi multe, multe altele  :)