AdFilet - Adăpătoare automată cu cupă şi filet

Adăpători automate din linia Premium, cu cupă roşie, clapetă şi filet, cu montaj simplu (înseriere directă pe furtun) - una din cele mai performante soluţii de adăpare automată a păsărilor! Teu inclus :)

Preț vechi: 12,00 lei
10,00 lei
Discount: 2,00 lei (17%)
Mai mult?     Mai ieftin!
≥ 1 buc. 10,00 lei
≥ 30 buc. 11,00 lei
≥ 100 buc. 10,00 lei
≥ 200 buc. 9,00 lei
în stoc
+
Discounturile noastre de cantitate:
Cantitate 30+ 100+ 200+
Pret 11,00 lei 10,00 lei 9,00 lei
Precomandă
Ad.Aut.Filet
Comandă telefonic: 0722 475 979

Adăpătorile automate cu cupă şi filet sunt cele mai bune adăpători automate pentru păsări din toate modelele probate vreodată de noi în ultimii 9 ani şi se pot utiliza pentru toate speciile de păsări de gospodărie, cu foarte puţine excepţii - palmipedele (pentru că raţele şi gâştele se joacă cu orice fel de adăpători automate până termină toată apa); aceste adăpători premium sunt foarte bune şi pentru puii de prepeliţă cu vârste între 0-2 săptămâni (unde la alte modele cu cupe adânci şi închidere cu plutitor există risc de înec).  

Alături de adăpătoarea cu cupă galbenă, adăpătoarea automată cu cupă şi filet este modelul cel mai simplu de folosit pentru toate rasele de găini şi pui de carne, de la pui de o zi până la adulte, de asemenea şi la curci / curcani (de orice vârstă), fazani, păuni, bibilici (pichire, pichiriţe, ţăţărci), porumbei, potârnichi, papagali, prepeliţe (tineret şi adulte) etc.

Principiul de funcţionare este de "cui căzut" (cu clapetă de acţionare), similar unui dop de cadă: imaginaţi-vă un dop de cadă permenent în poziţia închis, care are dedesubt o mică tijă care prin acţionare de către o clapetă în formă de limbă "saltă" uşor, lăsând unul - doi picuri de apă să treacă. În momentul în care pasărea mişcă cuiul (tija) atingând uşor clapeta din cupă, trec unul-doi picuri direct în ciocul păsării. Pasărea repetă operaţiunea de atingere a cuiului suzetei până bea cantitatea dorită de apă. Uzual în cupă nu stă apă (limba nu are rol de plutitor, ca la alte modele din piaţă care arată la fel dar au alt principiu de funcţionare!), este ca la o chiuvetă: vine apă doar când este nevoie.

Beneficiul extraordinar al acestui principiu de funcţionare este că nu stă apă în cupă, prin urmare când păsările beau din acest model de adăpătoare nu cad de pe ciocuri la contact cu apa şi nu se depun pe fundul cupei resturi de hrană care să ducă la creşteri inutile de biofilm ("mâzgă", "verdeaţă") care să afecteze calitatea apei , bunăstarea animalelor adăpate şi creşterea riscurilor de îmbolnăvire.

Ca şi în cazul tuturor celorlalte adăpători automate pentru păsări, recomand utilizarea permanentă de acidifiant şi antibacterian în apa de băut. O diluţie de 0,1% - 0,2% de acidifiant în apa de băut (un litru la o jumătate de tonă - o tonă de apă) asigură un pH al apei de 4 - 4,5 care pe de o parte inhibă dezvoltarea biofilmului în instalaţiile de adăpare (furtune, adăpători), pe de altă parte permite dezvoltarea microflorei cu rol pozitiv în absorbţia nutrienţilor în intestinul subţire, ceea ce se traduce într-un spor mediu de 3% în evoluţia păsărilor (din aceeaşi hrană consumată, dar asimilată mai bine) - nu e spectaculos, dar cu siguranţă justifică investiţia în achiziţia acidifiantului. Utilizarea furtunului transparent de 8/11mm are marele avantaj că îţi permite să evaluezi rapid şi uşor, dintr-o simplă privire, starea "sănătăţii" şi funcţionalitatea instalaţiei de adăpare automată. Nu folosim furtun negru (sau colorat) pentru că ştim cât de mult contează această diferenţă dintre a putea vedea imediat ce e în interiorul furtunului şi a nu vedea nimic!

Montajul adăpătorilor cu cupă roşie şi filet se poate face pe plasă de sârmă de tipul celor utilizate la cuşti sau la împrejmuiri, având dublă prindere pe fir cu clemă asigurată cu şurub şi piuliţă cu filet, dar se pot monta şi pe profil metalic (inclusiv tablă) sau OSB gros (de maxim 13mm).

Adăpătoarea automată cu cupă roşie şi filet se înseriază cu teuri de 10mm şi furtun transparent de 9/11mm de orice rezervor cu robinet (canistră cu canea, bidon cu robinet), care trebuie poziţionat deasupra adăpătorilor (apa intrând automat în instalaţie prin cădere). La montajul sistemului de adăpare armaţi (să încărcaţi) instalaţia cu apă acţionând adăpătoarea terminală până vine apă la clapetă şi este gata de utilizare! Din experienţa extinsă cu aceste adăpători am constatat că toate păsările, indiferent de specie, inclusiv puii de o zi învaţă foarte repede (şi se învaţă imediat unii pe alţii prin puterea exemplului) să folosească adăpătorile automate. Cine le-a încercat o dată nu mai vrea să se întoarcă la alte moduri de adăpare a păsărilor!...

În cazul în care ai un recipient pe care ai vrea să-l foloseşti în acest scop dar nu are conector de furtun, poţi comanda (împreună cu adăpătorile şi teurile, furtunul & acidifiantul) şi ştuţul adaptor dotat cu piuliţă şi garnitură, cea mai simplă şi ieftină soluţie de a conecta instalaţia de adăpare automată la recipientul disponibil. Desigur, poţi opta pentru rezervor dotat din fabrică cu robinet, există variante de 20L şi de 30L. Tot la Crescători.ro, pe www.crescatori.ro, desigur, găseşti şi conectori în cruce (X), conectori cot la 90 de grade (L), conectori distribuitori (T sau Y) şi multe, multe altele :)

Vă recomandăm