Regulator (reductor) de presiune apă pentru instalaţiile de adăpare automată a animalelor

125,00 lei
Mai mult?     Mai ieftin!
≥ 1 buc. 125,00 lei
≥ 6 buc. 109,00 lei
în stoc
+
Discounturile noastre de cantitate:
Cantitate 6+
Pret 109,00 lei
Precomandă
Comandă telefonic: 0722 475 979

 Sistemele de adăpare automată pentru aproape toate animalele domestice productive, de la variantele de uz gospodăresc pentru câteva păsări până la ferme cu hale de producţie cu capacităţi de câteva mii de capete, folosesc adăpători de joasă presiune (“prin cădere”), în care alimentarea cu apă se face dintr-un recipient situat la o înălţime mai mare decăt nivelul adăpătorilor şi din care apa coboară în adăpători.

 În cazurile în care recipientele de alimentare cu apă sunt de capacitate mare (uzual peste 40 de litri) şi apa iese din aceste rezervoare cu o presiune prea mare câtre adăpători, sau în situaţiile în care alimentarea cu apă a adăpătorilor automate trebuie făcută direct de la reţea (unde apa vine de obicei cu o presiune la robinet de circa 3 bari), este necesară montarea pe sistemele de adăpare a unuia (sau mai multor) regulatoare de presiune, care au rolul de a reduce presiunea apei la intrarea în adăpători (debitul de apă este reglabil conform necesităţilor fiecăruia, la modelele de regulatoare de la Crescatori.ro).

  Montajul regulatoarelor de presiune Crescatori.ro:

  Montajul regulatorului de presiune se realizează la unul din capetele instalaţiei, dacă instalaţia are cel mult 80 de metri lungime. Dacă traseul liniei de adăpători automate (de obicei se foloseşte modelul de adăpătoare cu niplu şi tăviţă Crescatori.ro) depăşeşte 80 de metri, montajul regulatorului de presiune se face la mijlocul instalaţiei, având un număr egal de adăpători montate de ambele părţi ale regulatorului de presiune. Dacă instalaţia are mai mult de 160 – 200 metri, se recomandă utilizarea unui număr mai mare de regulatoare. Nu se montează regulatorul de presiune în zone expuse îngheţului sau în zone expuse direct la soare sau unor temperaturi de 50°C ori peste această valoare. Întreaga instalaţie de adăpare automată, inclusiv regulatorul de presiune, trebuie golită de apă înainte de a putea fi expusă la temperaturi sub pragul îngheţului. Pentru a asigura o funcţionare corectă a regulatorului de presiune, nu dezasambla şi reasambla regulatorul; doar tubul transparent de monitorizare a nivelului apei (tija transpareentă cu bilă flotoare) necesită demontare şi curăţare periodică.

  1. Se conectează alimentarea cu apă sub presiune / de la reţea în partea superioară a regulatorului de presiune, folosind aparatul de lipit ţevi PPR şi conectori specifici PPR de tipul celor cu care se realizează restul instalaţiei de adăpători automate cu niplu şi tăviţă pe ţeavă PPR de ½ de ţol (unele loturi de regulatoare au prindere rapidă pentru furtun de presiune cu diametrul de ½”). Din acest conector din partea superioară se desprinde un by-pass (o ramificaţie) cu un robinet, care la utilizarea normală a regulatorului de presiune trebuie să fie în poziţia “închis” (acesta se deschide doar când se curăţă şi se dezinfectează instalaţia de apă, trimestrial sau la sfârşitul fiecărui ciclu de creştere al păsărilor; prin deschiderea robinetului de by-pass se ocoleşte regulatorul: apa trece cu presiune direct mai departe pentru curăţarea instalaţiei). Se recomandă montarea unui robinet pasant pe ţeava de aducţiune de apă înainte de conectarea regulatorului de presiune la aceasta.
  2. Se conectează linia de adăpare (cu adăpătorile automate montate) la ieşirea laterală dinspre tubul transparent de monitorizare şi reglaj al presiunii, fixând capătul ţevii PPR cu adăpători automate cu niplu şi tăviţă Crescatori.ro la mufa conectoare rapidă, mufă care are la un capăt o garnitură dublă de montaj în regulator (unele loturi pot avea filet şi garnitură în loc de mufă rapidă cu garnitură dublă) şi o ieşire dreaptă (nefiletată), folosind aparatul de lipit ţevi PPR şi conectori specifici PPR de tipul celor cu care se realizează restul instalaţiei.
  3. Dacă regulatorul se montează la mijlocul instalaţiei, se scoate dopul înfiletat în lateralul din partea opusă şi se montează în ambele direcţii (opuse una celeilalte) şi se conectează ambele linii automate de adăpare la regulatorul de presiune, similar cu punctul 2 de mai sus.
  4. Pentru o fixare solidă, regulatorul de presiune are în partea sa superioară, sub by-pass, o clemă detaşabilă cu două şuruburi care permite prinderea sa pe aceeaşi bară-suport ca şi restul instalaţiei.

  Utilizarea regulatorului de apă Crescatori.ro / reglarea presiunii apei:

  În partea de dedesubt a regulatorului de presiune se află robinetul de reglaj, cu un semn “ - ” şi un semn “ + ” în dreptul său. Prin rotire în sensul acelor de ceasornic, presiunea apei de ieşire creşte, lucru vizibil prin ridicarea nivelului apei în tubul vertical transparent (cu o biluţă plutitoare). Invers, prin rotirea robinetului în direcţia inversă acelor de ceasornic, presiunea de ieşire a apei către adăpătorile automate scade (nivelul apei din tubul transparent de control scade).

 Mentenanţa şi curăţarea instalaţiei de adăpare automată:

 Utilizează Acidifiant şi antibacterian Crescatori.ro permanent în instalaţiile automate de adăpare, pentru a inhiba dezvoltarea de biofilm (mâzgă, verdeaţă); acest strat de culturi bacteriene duce la funcţionarea defectuoasă a adăpătorilor şi a întregului sistem, şi trebuie îndepărtat periodic prin igienizare şi dezinfecţie. Se recomandă evitarea contactului regulatorului cu materii organice (dejecţii). 

Curăţarea liniilor de adăpare şi a adăpătorilor automate se face periodic, la fiecare trimestru sau la finalul fiecărui ciclu de creştere. Se deschide robinetul de by-pass de pe regulatorul de presiune astfel încât apa să treacă cu presiune mare către adăpători şi se spală cu apă la presiune mare instalaţia, apoi se închide by-pass-ul regulatorului, se încarcă instalaţia cu Acidifiant şi antibacterian Crescatori.ro în concentraţia specifică dezinfecţiilor periodice (uzual de 10 ori mai mare decât diluţia standard administrată zilnic în instalaţie) şi se lasă ca să acţioneze minim 6-8 ore. Când dezinfecţia este gata, se goleşte complet instalaţia (se poate face opţional o scrută clătire suplimentară cu apă), apoi este gata de utilizare.

Versiuni ale regulatoarelor de presiune Crescatori.ro:

Regulatorul de presiune galben: intrare apă (cu presiune) pregătită pentru montaj cu sudare termică (cu aparat de lipit PPR), ieşiri cu filet + adaptoare de la montaj filet la montaj sudare termică + dop pentru unul din capete

Regulatorul de presiune roşu: intrare apă (cu presiune) pregătită pentru montaj cu prindere rapidă pe furtun de presiune de ½ de ţol, ieşiri cu adaptoare cu dublă garnitură şi montaj cu sudare termică (cu aparat de lipit PPR) + un adaptor de la sudare termică la prindere rapidă pe furtun de presiune de ½ de ţol + dop pentru unul din capete

                    EXCLUSIV Crescători.ro: CADOU Ghid profesional de instrucţiuni! Împreună cu acest incubator Cleo 5 achiziţionat acum de la Crescători.ro primeşti un Ghid profesional de instrucţiuni de incubare, eclozionare, igienizare şi dezinfecţie care conţine informaţii tehnice şi ghidaj pentru a obţine cu adevărat cele mai bune rezultate; în plus, pentru că ştim că cel mai important este nu doar să incubezi cu succes, ci să te mândreşti cu cei mai arătoşi puişori (şi nu în ultimul rând cu păsări care să îţi umple inima de bucurie), am adăugat în Ghidul menţionat un set detaliat de reţete de furajare premium de tip extensiv (de uz gospodăresc) pentru aproape toate animalele de curte precum şi tehnicile de fabricaţie a nutreţurilor necesare ca să îţi poţi face propriile furaje de calitate excepţională, având permanent propriul control al calităţii şi bucuria rezultatelor de top obţinute prin munca ta. Simplu de făcut, cu rezultate surprinzătoare!

                EXCLUSIV Crescători.ro: Primeşti un consultant personal! Pentru acest incubator Cleo 5 achiziţionat acum de la Crescători.ro primeşti pentru întreaga durată de utilizare a produsului un consultant dedicat, mereu la dispoziţia ta, a cărui misiune este aceea de a te ajuta să obţii de fiecare dată cele mai bune rezultate, de la incubarea ouălor şi obţinerea de puişori vioi până în stadiul în care savurezi în bucătărie păsările adulte obţinute cu acest incubator Cleo de la Crescători.ro! Vei putea contacta consultantul tău personal telefonic (18 ore pe zi, zi de zi), sau prin SMS / Whatsapp / E-mail la orice oră, oricând (inclusiv urgenţe); îţi va răspunde cu cea mai mare plăcere de fiecare dată tuturor întrebărilor tale legate de incubarea ouălor, eclozionarea puilor şi creşterea lor optimă până la maturitate. Datele lui de contact le primeşti cu incubatorul! Ce-ar fi să-l suni şi să-i spui cum ţi-a ieşit prima incubare cu noul tău incubator Cleo de la Crescători.ro utilizând sfaturile şi informaţiile din Ghid?

                EXCLUSIV Crescători.ro: Cea mai rapidă rezolvare service! Pentru fiecare incubator Cleo 5 achiziţionat de la Crescători.ro oferim cel mai rapid timp de răspuns pentru orice problemă de service sau garanţie / post-garanţie! Pe lângă faptul că incubatoarele Cleo 5 sunt recunoscute pentru fiabilitatea lor excelentă în rândul incubatoarelor de uz gospodăresc din România (aspect foarte important în sine, semnificativ mai important faţă de diferenţele de preţuri), în cazul puţin probabil în care apare o defecţiune există inclusiv posibilitatea de a vă salva incubarea în curs (sună-ţi cât mai repede consultantul dedicat oferit de Crescători.ro)!

                Produs în România: Clocitoarea Cleo 5 este produsă în România - achiziţionând această "fabrică de puişori" de la Crescători.ro ne susţii şi ne încurajezi să creştem împreună cu tine, cu profesionalism şi pasiune, iar pentru aceasta îţi mulţumim!

                Crescători.ro - Creştem împreună!